Een tuin die leeft

De mooiste tuinen zijn oude tuinen, met volwassen bomen, prachtige hagen en volle borders.  Maar groen leeft, en is voortdurend in beweging, dus snoeien, onkruid wieden, verplanten en bemesten zijn dan ook écht nodig om uw tuin mooi te houden en mooier te maken.

Tuinonderhoud kost tijd.

Het kost tijd om de bewegingen van de tuin te leren kennen, om de zwakke plekken te vinden of om te herstellen. Een seizoen is zomaar weer voorbij.
Passie en kennis zijn daarom dan ook noodzakelijk om het onderhoud goed uit te voeren.

Geen enkele zorg om de tuin en enkel maar genieten? Of heeft u af en toe wat hulp nodig?
Misschien kunt u uw tijd efficiënter indelen door het onderhoud door echte vakmensen te laten uitvoeren.

Altijd netjes en verzorgd

Ziet u op tegen het wekelijks onderhoud?

Elke week maken onze hoveniers een onderhoudsronde door veel verschillende tuinen. Elke week worden de gazons gemaaid, de borders gewied, het blad geruimd en de straat geveegd.

Mark Moes Hoveniers kan ook uw onderhoud aan uw privé- of bedrijfstuin volledig verzorgen. Vooraf worden de werkzaamheden besproken en vastgelegd, evenals prijs- en betalingsafspraken. We plannen zelf de werkzaamheden in, u hoeft er niet meer om te denken. Altijd netjes en verzorgd!

Vakantie

Ook wanneer u het reguliere onderhoud zelf wilt uitvoeren, is het fijn wanneer uw gazon wordt gemaaid tijdens uw vakantie. Een bijkomend voordeel: we houden direct een oogje in het zeil!

Netjes maken

Wanneer het reguliere onderhoud zelf uitgevoerd wordt, is het vaak prettig wanneer de hovenier in het voorjaar een frisse start maakt.

De hoveniers van Mark Moes Hoveniers werken in het voorjaar grondig door de hele tuin, waarbij ze snoeien, onkruid wieden, opruimen en bemesten. Na de voorjaarsbeurt ligt de tuin er verzorgd bij, en is voorzien van voldoende bemesting voor een groot deel van het seizoen. Omdat het onkruid vroeg in het voorjaar al gewied is, duurt het langer voordat er weer nieuwe onkruiden ontstaan.

Zomer en najaar

Vaak wordt er rond de zomerperiode nog een ronde gemaakt, meestal in combinatie met het hagen snoeien. Tijdens de zomerbeurt kunnen de eerste uitgebloeide planten worden bijgewerkt, extra bemesting worden toegepast en nog eens het onkruid vakkundig gewied.

Tijdens de najaarsbeurt werken we alles nog eens netjes bij, we ruimen het blad van het gazon en de verharding en snoeien her-en-der, waar nodig. Als u dat wenst, ruimen we ook het blad uit uw dakgoten: dan is alles klaar voor de winter!

Speciaal werk

Hagen zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige zijn heel strak van vorm, andere hagen komen beter tot hun recht in losse, weelderige vormen.

Eén ding is gelijk: een haag zorgt voor een duidelijke afbakening in uw tuin. En dat hoeft niet alleen vanwege de privacy, maar een haag kan ook gebruikt worden om de tuin op te delen in verschillende vakken. Of als een strakke lijn, een verbindingsstuk tussen gedeeltes van uw tuin.

Met de hand of de accu

Mark Moes Hoveniers knipt hagen op verschillende manieren. Losse, weelderige hagen knippen we bij voorkeur met de hand, gewoon met de snoeischaar. Zo houden we het formaat in toom, maar blijft de vorm gelijk. Strakke hagen, zoals Taxus of Buxus, knippen we met speciale elektrische accu-machines. Deze machines maken zeer weinig lawaai, waardoor de overlast tot een minimum beperkt blijft. Ideaal voor woonwijken, scholen, verzorgingstehuizen of bedrijfspanden!

Flink snoeien

Wanneer u uw tuin zelf onderhoud, is het wel eens prettig dat u af en toe een beetje hulp krijgt.

Veel van onze klanten genieten van het werken in de tuin. Zodra er wat extra aandacht besteed moet worden aan bepaalde zaken, kan op afspraak een hovenier van Mark Moes Hoveniers ingezet worden. Vooraf wordt dan doorgenomen welke werkzaamheden er uitgevoerd zullen worden, eventueel binnen welke tijd.

Vaak is de klant aanwezig tijdens de werkzaamheden, en steekt er direct wat van op. Natuurlijk is dat niet noodzakelijk, maar zo kunnen wij onze passie laten zien én overbrengen!

Met passie

Bomen zijn waardevol. En soms moeten we een beetje helpen.

Wanneer een boom te groot wordt kan het de moeite waard zijn om eens goed te snoeien. Meestal is er nog veel mogelijk, ook om overlast van bomen te beperken. Mark Moes Hoveniers werkt met diverse partners samen om voor elke boom de juiste methode te bepalen. Eenvoudige snoei, met hoogwerkers of met behulp van klim-experts, we verzorgen het met passie.

In sommige gevallen is alleen het kappen van een boom nog een oplossing. Bijvoorbeeld wanneer de boom ziek is, teveel overlast geeft of niet meer past bij het gebruik van de ruimte. Wanneer een kapvergunning is vereist kunt u dat ook gerust aan Mark Moes Hoveniers overlaten.

Meer informatie?

Wilt u graag meer weten? Laat het ons weten!

Not readable? Change text.