Chemicaliën-vrije onkruid-bestrijding!

Geen chemicaliën meer in de tuin!

Iedereen heeft er wel wat over gehoord: Roundup mag niet meer. Maar hoe moet het nu met de bestrating? Moeten alle voegjes tussen de stenen weer ouderwets schoon-gekrabd worden? Gelukkig niet! Dat zou voor u en voor ons praktisch onmogelijk zijn.

De oplossing: heet waterDruppel-250px

Mark Moes Hoveniers is op zoek gegaan naar een alternatieve methode. We hebben van alles uitgeprobeerd, er is maar één methode overgebleven. Heet water. Kokend heet water. Een tip van oma zullen we maar zeggen.

Met de nieuwe heet-water-reinigingsmachine van Aqualutions kunnen we tot bijna 10 liter kokend water per minuut verwerken. Met een handig karretje van 50 cm breed wordt dit hete water over de bodem aangebracht. Waar nodig kunnen we met een speciale broeskop de kanten en randen behandelen.

Geurloos. Stil. Milieuvriendelijk. Snel resultaat. En natuurlijk… de goedkoopste alternatieve methode!

Wanneer we deze methode volledig (vol-velds, dus niet pleksgewijs) toepassen, kunnen we ongeveer 100-200m2 verharding per uur verwerken Natuurlijk is dat afhankelijk van de vervuilingsgraad (begroeiing) en de bereikbaarheid.

Werkt het wel goed?

Absoluut. We geven 100% garantie. Zonder problemen. Onkruid, gras, mos en mossen, groene aanslag. Zullen we het eens laten zien? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via onze contactpagina.

Bij sterke vervuiling gaan we bij voorkeur eerst met onze borstelmachine aan de slag. Daarna kan er een behandeling met heet water uitgevoerd worden, die na een korte periode licht herhaald moet worden. Dit is voornamelijk voor de grote(re) en hardnekkige onkruiden zoals paardenbloemen of distels.
De heet-water-methode brengt praktisch geen risico met zich mee. Het hete water koelt snel af, er is geen risico op brandschade of overlast van stank. Ook bij gebruik op biologische terreinen, kinderverblijven, dierenverblijven of andere bijzondere terreinen is deze methode gegarandeerd veilig.

Waarom geen chemicaliën meer?

Tegenwoordig zijn we ons er beter van bewust wat de werking is van chemicaliën. Veel chemische stoffen worden nauwelijks afgebroken wanneer ze in ons milieu terecht komen. In bijna alle gevallen is goede beschermende kleding nodig bij het verwerken van de middelen.

Kinderen. (Huis)dieren. Drinkwater. Toekomst.

Als de chemische middelen verwerkt moeten worden met beschermende kleding, wat gebeurt er wanneer de verwerker klaar is? Trekt u dan ook beschermende kleding aan? Gelukkig zijn er veel chemische middelen die na het verwerken in de plant of in de bodem trekken, maar er blijft altijd een restant achter.

Het is dan ook, voor uw en onze toekomst, een bewuste keuze van Mark Moes Hoveniers om daar waar mogelijk chemicaliën-vrij te gaan werken. Natuurlijk, er zijn uitzonderingen. Soms is er bijna geen andere (betaalbare) oplossing voor het resultaat dat we willen bereiken. Vaak is het een omschakeling, een andere denkwijze, een andere manier van werken!

 

Doet u mee?

Wij zijn er van overtuigd dat we samen de wereld een stukje groener kunnen maken. Doet u met ons mee? Via onze contact-pagina kunt u onze gegevens vinden en een bericht sturen. We komen graag eens langs!

Mark Moes
Mark Moes is de, soms wat eigenwijze eigenaar van Mark Moes Hoveniers. Sinds de start in 2011 probeert Mark van elke opdracht iets bijzonders te maken. Soms heeft het wat voeten in de aarde, soms moeten opdracht-gever en -nemer een gokje durven nemen. Of het allemaal goed uitpakt? Kijkt u zelf maar eens op onze projecten-pagina!
Recommended Posts