Onze aanpak

Strakke en weelderige tuin in Drachten

Het eerste wat opvalt in deze tuin in Drachten, is de abstracte pergola over de overkapping, midden-achterin de tuin. Deze pergola speelt, vanwege zijn vormgeving, met de diepte en de hoogte van de tuin en de overkapping. 

Weelderigetuin in Drachten

Het eerste wat opvalt in deze tuin in Drachten, is de abstracte pergola over de overkapping, midden-achterin de tuin. Deze pergola speelt, vanwege zijn vormgeving, met de diepte en de hoogte van de tuin en de overkapping. Links van de overkapping is een wolk van Thuja occidentalis ‘Brabant’ – coniferen – aangeplant, die in de komende jaren mag gaan vergroeien met de haag achter de overkapping. Daarmee ‘verdwijnt’ de overkapping nog meer in het groen, zodat het een nog fijnere plek wordt!

Voor het grote terras onder de overkapping groeit een losse haag van Pennisetum alopecuroides ‘Cassian’ – Lampenpoetsergras – als afscheiding met de wadi, een verlaagde zone in de tuin waarin regenwater verzameld kan worden zodat het infiltreert in de bodem. Deze wadi is ingezaaid met een inheems plantenmengsel, en via de bruggen over te steken.

Naast de wadi is een knotwilg geplant, om het landschappelijke element te versterken. De borders rondom zijn ingeplant met een mix van inheemse en zogenoemde ingeburgerde soorten planten, zodat er niet enkel sierlijke, maar ook waardevolle planten kunnen groeien!

Specificaties

Ontwerper
Mark Moes
Opgeleverd
2022
© Copyright Mark Moes 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen