Onze aanpak

Natuur in de Stad

Achter een schitterend oud pand aan de rand van de oude binnenstad in Groningen, volledig ingeklemd door gebouwen, ligt deze natuurrijke tuin.

Patiotuin in Groningen

Achter een schitterend oud pand aan de rand van de oude binnenstad in Groningen, volledig ingeklemd door gebouwen, ligt deze natuurrijke tuin. Ondanks het kleine formaat heeft deze tuin wel 3 terrassen, twee speelgazonnetjes, een speelhuisje, waterpomp, gevulde, kleurrijke beplanting én 3 bomen! Zelfs wanneer er niemand thuis is, zoemt deze tuin van het leven.

De rondhouten palen langs de achterzijde van de tuin zijn geplaatst, in combinatie met de siergrassen, om het harde van de achterste gevel te verzachten. De aangeplante bomen zijn Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’, een doornloze Valse Christusdoorn. Deze kronen worden niet heel dicht, maar geven wel verkoeling door de filtering van zonlicht. Door de losse, grillige groeivorm én hun prachtige bladverkleuring van heldergeel naar lichtgroen naar goudgeel in het najaar, zijn het echte eyecatchers in deze tuin!

De gietijzeren zwengelpomp in de beplanting pompt water uit een oude waterput die tijdens de werkzaamheden is ontdekt. Zo komt oud en nieuw weer bij elkaar!

Specificaties

Ontwerper
Mark Moes
Opgeleverd
2020
© Copyright Mark Moes 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen