Aanleg en renovatie, Houtbouw

In Zevenhuizen hebben we een prachtig, speelse vlonder aangebracht. Al eerder hadden we hier een mooie vlonder bij de organisch gevormde vijver gemaakt. Om nog meer gebruik te kunnen maken van dit houten terras wilde de klant graag een pad wat goed zou passen bij de omgeving.

Het pad zou verschillende hoogtes moeten overbruggen en mocht beslist geen hindernis worden voor de Husqvarna robotmaaier. Aangezien de rest van de tuin in de toekomst nog verder ingevuld zou kunnen worden, was het ook een eis dat het vlonderpad ook bij eventuele toekomstplannen zou kunnen passen.

Wij kregen de vrije hand om een goed idee aan te dragen, waarbij we rekening zouden houden met de wensen en eisen. In 3D hebben we een schets uitgewerkt met een slingerend vlonderpad richting het houten terras. Het pad gaat dwars door het gazon, waarna het in de vijverrand met twee ruime treden naar een dieper niveau zakt. Daar slingert het pad verder langs de waterkant, zodat het net lijkt of je over het water loopt.
Met hout is het eenvoudiger om flexibele en organisch gevormde oplossingen uit te voeren, zeker bij vijvers en waterpartijen.

Het pad is volledig uitgevoerd in hardhout. De vlonderdelen zijn gemonteerd op een hardhouten fundering, die helemaal vrij hangt van de ondergrond. Zo kan het hout goed luchten, waarmee de levensduur verlengd wordt. Duurzaam dus, want het hout komt uit verantwoord gekapte bossen!