Minitip #8: scheuren en verplanten

Elke maand krijgt u van ons een minitip die past bij de tijd van het jaar. Soms met een aanbieding, soms met een interessant verhaal, soms met een afbeelding.

#8

De eerste vaste planten beginnen weer een beetje zichtbaar en herkenbaar te worden, dus het is tijd om eens kritisch te kijken naar de indeling van de border.

Deze tijd van het jaar is namelijk prima geschikt om te verplanten. Neem dus een stevige spade, en steek voorzichtig de oude, te grote of minder geslaagde planten uit de border. Misschien kunt u de mooie planten opnieuw verdelen, grote pollen kunnen heel goed verdeeld worden in meerdere, kleine pollen.

Blijven er toch nog gaten over in uw border? Wellicht is dat een mooie gelegenheid om wat nieuwe planten te proberen.

Meer tips ontvangen?

Met de juiste kennis van zaken wordt tuinieren nog veel leuker! We komen graag eens bij u langs, natuurlijk altijd vrijblijvend! Via onze contactpagina kunt u onze gegevens vinden en een bericht sturen.

Samen maken we de wereld een stukje groener!

Mark Moes
Mark Moes is de, soms wat eigenwijze eigenaar van Mark Moes Hoveniers. Sinds de start in 2011 probeert Mark van elke opdracht iets bijzonders te maken. Soms heeft het wat voeten in de aarde, soms moeten opdracht-gever en -nemer een gokje durven nemen. Of het allemaal goed uitpakt? Kijkt u zelf maar eens op onze projecten-pagina!
Recommended Posts