Minitip #5: Fruitbomen snoeien

Elke maand krijgt u van ons een minitip die past bij de tijd van het jaar. Soms met een aanbieding, soms met een interessant verhaal, soms met een afbeelding.

#5

Deze tijd van het jaar is prima geschikt om fruitbomen zoals appel en peer te snoeien. De sapstroom staat stil en er wordt geen fruit weggesnoeid. Een uitzondering is de kersen-familie, die kan beter in de zomer gesnoeid worden!

De wintersnoei geeft meestal een sterkere groei in de zomer, dus is daarmee bij uitstek geschikt om grote(re) ingrepen te doen. Begin met beschadigde takken en zieke takken. Snoei daarna de boom ruim zodat er overal zonlicht bij kan komen. Probeer niet meer dan 20% weg te halen.

Jonge bomen en struiken kunnen beter niet worden gesnoeid in een vorstperiode.

Meer tips ontvangen?

Met de juiste kennis van zaken wordt tuinieren nog veel leuker! We komen graag eens bij u langs, natuurlijk altijd vrijblijvend! Via onze contactpagina kunt u onze gegevens vinden en een bericht sturen.

Samen maken we de wereld een stukje groener!

Mark Moes
Mark Moes is de, soms wat eigenwijze eigenaar van Mark Moes Hoveniers. Sinds de start in 2011 probeert Mark van elke opdracht iets bijzonders te maken. Soms heeft het wat voeten in de aarde, soms moeten opdracht-gever en -nemer een gokje durven nemen. Of het allemaal goed uitpakt? Kijkt u zelf maar eens op onze projecten-pagina!
Recommended Posts