Minitip #3: De kerstboom

Elke maand krijgt u van ons een minitip die past bij de tijd van het jaar. Soms met een aanbieding, soms met een interessant verhaal, soms met een afbeelding.

#3

Heeft u al een kerstboom gekocht? Laat de boom eerst een poosje ‘acclimatiseren’ voordat u ‘m optuigt. Dat kan eenvoudig in de bijkeuken of de garage, mits de temperatuur tussen de buiten- en de binnentemperatuur is.

 

Wist u dat uw kerstboom mooier blijft als u ‘m water geeft? Omdat de boom nu in een warmere omgeving staat, komt de sapstroom weer een beetje aan de gang. Door een tekort aan water verliest de boom glans, naalden en droogt de boom uit.

Heeft u een boom zonder kluit? Dan gaat het net als met een bos bloemen: zaag de onderzijde netjes af en zorg voor voldoende, schoon water.

Nog een goede reden...

Overigens, voor de liefhebbers, nog een klein YouTube-filmpje, met een ánder effect van het water-geven van uw kerstboom.
Wíj wensen u in ieder geval alvast prettige feestdagen, en houd onze website in de gaten! De eerste Minitip van januari belooft een leuke te worden!

Meer tips ontvangen?

Met de juiste kennis van zaken wordt tuinieren nog veel leuker! We komen graag eens bij u langs, natuurlijk altijd vrijblijvend! Via onze contactpagina kunt u onze gegevens vinden en een bericht sturen.

Samen maken we de wereld een stukje groener!

Mark Moes
Mark Moes is de, soms wat eigenwijze eigenaar van Mark Moes Hoveniers. Sinds de start in 2011 probeert Mark van elke opdracht iets bijzonders te maken. Soms heeft het wat voeten in de aarde, soms moeten opdracht-gever en -nemer een gokje durven nemen. Of het allemaal goed uitpakt? Kijkt u zelf maar eens op onze projecten-pagina!
Recommended Posts