Onze aanpak

Handen uit de mouwen

Al onze projecten hebben een groen en duurzaam karakter. Het formaat doet er niet toe, de manier van uitvoeren wel. Je mag van ons verwachten dat we weten wat we doen en daar het beste materiaal voor gebruiken.

Maar sommige dingen kunnen anderen gewoon beter. Daarom hebben we vaste partners waarvan wij weten dat ze goed zijn in hun werk. Bij grootschalig grondwerk bijvoorbeeld helpt Wilgenburg Loon- en Grondverzetbedrijf, en bij specialistische boomverzorging schakelen we Erenstein Boomverzorging in.

Hieronder zie je wat we allemaal doen.

Beplanting

Beplanting

Volgens ons het belangrijkste onderdeel van de tuin: het groen. Bij het kiezen van de beplanting houden we rekening met een verschillende dingen:

Zijn de planten inheems of niet?
Wat is de groei- en bloeiwijze van de planten?
Waar zetten we vaste planten en waarom?
Hoe krijgen we een mooie structuur in de tuin?
Hoe zorgen we dat de tuin een fijne plek is voor dieren en insecten?
Hoe maken we de tuin bestand tegen ziektes en het weer?

Uit ervaring weten we bijvoorbeeld dat planten die uit Nederland komen het vaak het best doen. Maar we houden ook het grote plaatje in gedachten. Het geheel moet een mooie, kleurrijke mix zijn.

Benieuwd naar hoe we de planten kiezen? Stuur een mailtje naar Mark. Hij vertelt je er alles over!

Vlonders

Vlonders

Met een vlonder maak je een plekje in je tuin waar je lekker kunt zitten. Ook al is je tuin niet zo groot, met een vlonder creëer je dat echte vakantiegevoel.

Veel vlonders worden gemaakt met tropisch hardhout, omdat dit lang meegaat. Maar tropisch hardhout heeft een grote impact op het milieu. Het verschepen van het hout uit alle uithoeken van de wereld zorgt voor veel CO2-uitstoot. En er blijft steeds minder over van de tropische bossen.

Gelukkig zijn er alternatieven die van dichterbij komen. Wij gebruiken bijvoorbeeld veel kastanjehout voor vlonders, steigers en keerwanden. Minstens zo mooi en ‘t gaat ook gewoon 15 jaar mee!

Overkappingen en andere buitenruimtes

Overkappingen en andere buitenruimtes

Een pergola of loofgang is een schitterende oplossing om hoogte, diepte en geborgenheid te creëren in de tuin. Laat er eens een heerlijke druif tegenaan groeien, of een mooie bloeiende klimmer!

Een overkapping of een tuinkamer geeft je de mogelijkheid om vanuit een heel ander perspectief van de tuin te genieten. Wat dacht je van een boomhut? Of een poolhouse? Als we het kunnen bedenken, kunnen we het ook maken!

In onze eigen werkplaats bereiden we bouwwerken voor. We bouwen zoveel mogelijk van tevoren. Zo houden we de bouwtijd in de tuin zo kort mogelijk.

Verhardingen

Verhardingen

Een gezellig terras of een slingerend tuinpaadje. Verhardingen maken je tuin af - en zorgen ervoor dat je geen natte voeten krijgt.

Waar wij van houden? Bijzondere legpatronen, elementen die nét even anders zijn en natuurlijke halfverharding zoals grind. Het belangrijkste is dat de verharding een subtiel onderdeel is van de tuin. Projecten waarbij we alleen verhardingen mogen uitvoeren nemen we dus ook niet aan.

Zwemvijvers en hottubs

Zwemvijvers en hottubs

Wat is er lekkerder dan op een warme dag een duik nemen in het frisse water? Wij staan nog elke keer versteld van de kracht van natuurlijk water. Daarom zijn we groot fan van heldere zwemvijvers. Ook in kleinere tuinen.

In en rond de vijver komen andere planten dan in de rest van de tuin. Daar komen kleurrijke libellen en andere insecten op af. Zo geef je je tuin een extra dimensie.

Een zwemvijver is qua onderhoud minder werk dan een zwembad. Geen gedoe met zout en chloor. Als het ontwerp goed is, doen de planten het werk voor je.

Liever jezelf onderdompelen in een warm bad? Dan is een hottub perfect. Op een zwoele zomeravond of een regenachtige herfstdag: de hottub is altijd aangenaam warm. Groot is-ie niet, dus een hottub past in elke tuin.

Inmeten en uitzetten met GPS

Inmeten en uitzetten met GPS

Een nieuw ontwerp uitzetten komt best wel precies. Daarom gebruiken wij GPS bij elk ontwerp. Zo kunnen we tot op de centimeter nauwkeurig jouw tuin in kaart brengen en het nieuwe ontwerp er precies in passen. En is de kans op foutjes zo klein mogelijk.

Kijk maar mee!

Kijk maar mee!

Dit hebben we gemaakt

We delen heel graag wat we maken. Want iedere eigenaar van een Mark Moes tuin is een trótse eigenaar van een Mark Moes tuin. Hier zie je een paar van onze mooie projecten.

© Copyright Mark Moes 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen